R2-võrgutaja 12.05.1997 kell 15.03

Uus ja parem moto: Edasi teenida ja lõugu laiutada.
[ Linnar Viik, ühes e-mail keskustelus Eesti IT arengu või arengupeetuse üle]

12.05 saade: Uued Asjad ja Kevadine Suurpuhastus

... on tänase võrgutaja teemadeks, ja Avo “Afka” Raup ning Peeter “Pets” Marvet on jälle stuudios raadiokuulajate aega veetmas. Millest siis sedapuhku võiks rääkida?

Testimine

Vaat see on tore tegemine. Äripäeval on plaanis veidi testida interneti-teenuste pakkujaid, sellekohane lehekülg on ka siinsamas Goodwin'i web'is üleval (Net-test). Aga viimased kaks nädalat on olnud õhus Q-GSM, ja see on ju kah igati tore asi testimiseks (kas sina juba oled Q-uurija? kui on kommenti, anna palun teada pets@goodwin.ee, siis saab vahest jutu kirjutada).

WebCam

Rubriigist 'lihtsalt huvitav' (vt. ka http://www.news.com/News/Item/0,4,10557,00.html): ühed Norra häkkerid panid üles webcami, mis näitab bordelli sissepääsu. Siit tekivad nii juriidilised kui eetilised küsimused (seda nad tõstatada tahtsidki). Kas igaüks võib ükskõik mida jälgida ja seda üle maailma teada anda?Vastav norra pildilehekylg on: http://sel.ikke.no/horer/. Ahjah, ja kuuldavasti on kogu Tallinna kesklinn varsti kaamerate valve all, loe Eesti Päevaleht, 03.12.1997...

Pentium II

Nüüd on see siis käes, kõik kes on siiani Klamath'ist kuulnud võivad minna poodi ja selle ka endale osta. Kahju, et see veel arvutinäitusel väljas ei olnud. Vaata Petsi PhotoShop'i testi tulemusi, või loe väljamaa lehest pikemat juttu.

Pentium II (ja Pro) on aga, nagu eelmisel nädalal ilmsiks on tulnud, jälle pisikese bugiga. Intel tunnistab asja, ja annab softiloojatele ka soovitusi, kuidas sellest veast mööda hiilida. Loe ZDNews'i:

Mida siis veel uuest Pentium'ist arvata? Vaata näiteks Intel Secret's www-saiti, sealt leiad palju arvamisi ka Pentium II kohta. Muuhulgas arvamused, mis käivad selle va PhotoShop'i-teema kohta. Nimelt, et asi polegi sugugi nii hea, kui Intel arvab.

Ja kui te olete juba korra langenud musta masendusse, siis lõigake tükkideks paar näitlejat ja kleepige kokku endale sobiv lemmiknäitleja nägu, sest protsessoriga te seda niikunii teha ei saa. Või vaadake pilte ufo-poiste lahkamistulemustest (muideks, mõlemad lohutus-lingid on pärit loost PhotoShop of Horrors).

Word'i õel makroviirus tahab kommi

... iga kuu 6. ja 8. kuupäeval. Täna on küll kommiviiruse eest veidi hilja hoiatada, aga ega see ju ainus pole. Võta Data Fellows'i f-macro ja tee oma arvutis kevadine suurpuhastus!

JA IGAKORDNE RUBRIIK:
Loe asjalikku arvutite kohta, kohalikus keeles

Tasapisi tekib võrku arvutialast lugemist, sest kirjutajad panevad seda oma kodulehele välja. Pets'i kodulehel on üht-koma-teist (Monitor, Skanner ja Komala, RCFoC), aga on ju muudki. Alljärgnev on juhuslikult pähe tulnud asukohad, oleks kena siia võimalikult palju huvitavat juurde lisada.

Siis on veel olemas korduma kippuvad ja juba vastatud küsimused, mis ei kvalifitseeru küll "teoste" alla, aga võiks ju siinkohal ära mainida:

Kirjutaja koduleheks ei kvalifitseeru Päevalehe temaatiline arhiiv, ka on see üsna mahukas ja sisaldab kogu EPL-arvutiteemat, aga kindlasti leiab seal palju huvitavat.

© 1996, 97 Peeter Marvet / Goodwin
Kõik mainitud kaubamärgid kuuluvad vastavatele omanikele.