R2-võrgutaja 23.12.1996 kell 15.02

Moto: TANSTAAFL ehk There Ain't Such Thing As A Free Lunch ehk Põle Olemas Siukest Asja Nigu Tasuta Lõuna (POSANTL???)

Saate lõpuks...

... sai juttu tehtud Netscape Communicator 4.0 beeta-versioonist, mis nädalavahetusest saati maailmas saada on. Sai ka palutud, et kui keegi vahest teab, millises avalikult lubatud kohas seda Eestis saada on, võiks teada anda. Margus Värton saatis mind kohe lehmade juurde, ehk teisiti öledes peaks http://tucows.ibs.ee olema hea koht seda leida. Täpsemalt on faili nimeks http://tucows.ibs.ee/files/Netscape/n32e40b1.exe, nii et head katsetamist.

Tänaseks (28.12.1996) võib seda beetat leida aga juba mujaltki, kõige lihtsam on vaadata järgi Nuuskurist (ja seda mitte ainult see kord, vaid üleüldse on see tark tegu), otsides näiteks nime n32e40. Iseasi, et mis need beeta distributeerimise õigused nüüd olid, nimelt et kes võib ja kes mitte...

Ah et kuidas on? Teistsugune on. Lutsukommilikum on. Tiba kaasaegsem kasutajaliides on — võiks võrrelda Exploreriga. Kui teil peaks aga olema kombeks pidada heaks mitte pidavalt oma töökeskkonda muuta, siis võib rahulikult jäta S&M-tegevust vana hea Netscape 3.01'ga. Ah et teil alles 3.0? Netscape 3.01 on kah samas mirroris saadaval, aga minu kogemuse kohaselt jookseb samas punktis kinni kus 3.0'gi (minu arvutis käib see nii: võta www.neti.ee, tipi otsimisreale kähku näiteks n32e40, ja siis võidki kohe close-nuppu hakata klikkima... oluline on klikkimisega hakkama saada enne, kui jõulu-pilt kohale jõuab ja paremale poole Eesti-otsingute aparaat manatakse). Mis puutub aga www.neti.ee-masinasse kui niisugusesse, siis see teema on meil päevakorral järgmises võrgutajas, ehk uuel aastal. Pealkiri — neti-sõjad.

Ja kindlasti ärge unustage lugeda Komala’t ehk http://www.goodwin.ee/pets/komala, mis on äärmiselt abiks viisakate elukommete omandamisel.

23.12 saade: Wired, kunstlikud keeled jms.

... on tänase võrgutaja peateemaks, ja Avo “Afka” Raup ning Peeter “Pets” Marvet on jälle stuudios raadiokuulajate aega veetmas. Ei, nemad ei räägi:

  • Jõuludest
  • Aasta lõpust
  • Sellest, kui suurepärane oli möödunuv aasta ja kui suurepärane järgmine tõotab tulla. Muideks, sellel teemal on väga kenasti alustanud oma detsembri editorial’i “Peace on the Wired Planet” Byte’i Editor in Chief Mark Schlack — “It's the holiday season for many of us, and I guess I'm supposed to write some comforting words on what a great year it was and how I'm looking forward to an even better 1997. Truthfully, it was a great year, and next year will probably be cool, too.”

Mida me Afkaga siis seekord lugesime?

Wired on ajakiri. Jüri Kaljundi Stallionist andis Afkale ühe vana numbri, ja Afka sattus sellest vaimustusse. Pets pidi leppima võrguväljaandega, ja kuigi välimus paberil palju etem on, saab ka võrgu-versioonist teada, millest seekord juttu on: kunstlikud keeled.

That’s all for this week, bye! Meet you again in next show...

© 1996 Peeter Marvet / Goodwin
Kõik mainitud kaubamärgid kuuluvad vastavatele omanikele.